Members
Photo Contest
Your Articles
Film&Video
Music
Ascle Journal
News
profaca / Sve i svašta / Posao u Engleskoj , Work Experience UK
Posao u Engleskoj , Work Experience UK
22 January, 200922 January, 2009 5 comments Sve i svašta Sve i svašta
blog_43.jpg

( Osim što možete preko ove stranice postaviti oglas da tražite posao) :) Smileposao u Engleskoj uistinu nije lako dobiti. Da biste dobili posao u Engleskoj trebate biti državljanin EU. Budući mi još nismo državljani EU, mi ćemo do posla u Engleskoj vrlo teško. Svugdje vlada kriza u gospodarstvu i što se tiče poslova. Druge zemlje će u principu zapošljavati samo svoje građane, a malo će se naći poslova za druge. U Englesku je došla masa Poljaka, sa EU putovnicama, svi oni rade fizičke poslove, i najteže poslove koje Englezi ne žele raditi tako da se nađe vrlo malo poslova za države koje još nisu u EU. Opet, nije vam olakotna okolnost, niti to ako nemate nekakvo radno iskustvo, skupljeno baš u Engleskoj.

Dvije su mogućnosti da biste radili u Engleskoj. Englezi trenutno za zemlje, koji nisu dijelom EU priznaju jedino rad preko Studentske vize. ZNači, ono što možete je - upisati tamo fakultet ili magisterij, pa onda usput raditi. ( To vam baš i nije isplativo, budući fakultet za naše državljane tamo košta oko 100 tisuća kuna jedna godina).

Druga vam je mogućnost raditi preko Work Experience programa i to je puno jeftinija mogućnost. Jedino na taj način ćete dobiti pravo da tamo radite na legalan način. Inače, kao ilegalac se možete suočiti s deportiranjem u vašu zemlju, što može biti strašno neugodno i bolno.

Work Experience programi postoje 

PLAĆENI

-  da se tamo zaposlite kao konobari ili u ugostiteljstvu. Plaćen vam je hotel, a ono što zaradite je čisto vaša zarada. Preko tog programa možete zaraditi od 8 tisuća kuna mjesečno + napojnice. Možete raditi od 2 i pol mjeseca, do 6 mjeseci.

NEPLAĆENI

- ako želite skupiti radno iskustvo u Engleskoj, i da nakon nekog vremena možete dobiti i plaćeni posao, ( ako imate sreću da poslodavac prepozna vaše kvalitete, a i to je moguće , vjerovali ili ne, ako ćete se jako potruditi i naravno, puno je vjerovatnije, da ćete dobiti plaćeni posao, ako ste se za nekog iskušali kao volonter, nego odmah), imate mogućnost iz gotovo svih fakultetskih smjerova raditi neplaćenu praksu.

Na žalost ti poslovi u početku nisu plaćeni, ali sa nekim poslodavcima se možete dogovoriti da vam plate barem osnovne troškove.

 

CIJENA - Work Experience programa. Work Experience programi kod nas koštaju od 18 - 35 tisuća kuna. 18 koštaju oni koji traju 2 i pol mjeseca, a 35 oni koji traju 6 mjeseci.

Po mojim informacijama uskoro će se na ovoj stranici prodavati takvi programi po dosta povoljnijoj cijeni, tako da se za to možete obratiti adminici- croutubea. Mislim da će to biti jako dobro, jer si rijetko tko može priuštiti da da 18000 kuna, a da ne dobije plaćenu niti sobu. Na žalost, trenutno ne postoji jeftinija, opcija da bi se radilo u Engleskoj, niti lakša da bi se došlo do radne dozvole.  

Za vrijeme radnog programa dobiti ćete CIE Certifikat o radnom iskustvu + učenje 4 tjedna + rad od 10 - 34 tjedna + učenje 1 tjedan.

Svaki mjesec ima određeni datum kada taj program počinje.

Ja sam uvijek planirala otići na taj radni program, ali se nisam usudila, jer nije bilo nikoga zainteresiranoga. Sada mi je žao, jer sam to mogla obaviti kad sam bila mlađa i u većem naponu snage.

Ako admin-croutube, stavi te programe u svoju ponudu, ( kako mi je rekla, budući smo zajedno provele neko vrijeme u Londonu), preporučam svima da to obave i odu, jer meni je žao, što ja nisam! Sad bih imala neko radno iskustvo u Engleskoj i tko zna, možda bi prije mogla naći posao tamo, nego ovako, budući mi je velika želja bila oduvijek tamo raditi, ali zbog niza slučajeva to nisam uspjela provesti u djelo. Jedan od razloga je strah, koji me spriječavao da se okušam u takvim stvarima.

Comments
 • By Anonymous 1246 Days Ago
  0 points    
  Pozdrav, zemljaci.
  Tko zeli raditi u Engleskoj neka mi se javi na mail ivan.blaskovic@mobiexplore.com

  Radi se o prodaji oglasnog prostora na sluzbenom mobilnom vodicu VB "Visit Britan".
  Svi zainteresirani slobodno se javite, ima mjesta za sve :)
  Reply to this comment
 • By Anonymous 1458 Days Ago
  1 point    
  Dobar dan. Da li neko zna kakva je situacija za radne dozvole u Engleskoj ili Irskoj ukoliko dotična osoba ima Hrvatsku putovnicu ali sa Adresom trajnog boravka u Češkoj ( EU ) ? Unaprijed hvala na odgovoru.
  Reply to this comment
 • By Anonymous 1517 Days Ago
  1 point    
  tada kad si ti ovo pisala, bilo je i lakse od ovoga. Ja sam bila na Studentskoj vizi koju sam placala oko 600-1000 funti godisnje , nije bio fakultet nego obicna skola stranih jezika koje tada nisu bile skupe, a nisu ni sada previse, ali se tako moze produzivati najdulje 2 godine, nakon toga moras na skuplje opcije- batchelor ili masters, sto je onda puno skuplje, no bilo je i jeftinijih opcija preko odvjetnika. Mislim da se nisi dobro raspitala. Mogla sam raditi 20 sati tjedno legalno, a puno radno vrijeme ilegalno, najcesce u ugostiteljstvu i slicno, no i ma i divnih part time poslova gdje se nekad moze zaraditi i vise nego u full time zaposljenu u ugostiteljstvu (hoteli) i sl. bilo je i drugih programa, ako npr. upises batchelor ili magisterij, sto se moze zavrsiti u roku od godinu dana i kostali su oko 3500 funti ili sl. tada su svrijedili programi,,,studiraj pa radi 2 godine, pa onda mozes pak jos i produzivati itdl.....
  NO, sada od prosle godine 2010, je malo drugacije, pozatvarali su u krizi i velikoj buci na lazna ucilista, mnoga tzv. bogus ucilista koji su postojali ili nisu postojali, ali su bili vrlo jeftini....ili su postojali a nisu zapravo udovoljavali svim kriterijima o ucilistima, akoji su se prosle godine postrozili. Tako su mnoge pozatvarali, pa sad ih se broj smanjio, tako sa studentsku dozvolu je potrebno upisati vrlo skupi koledz ili uni. Cijene su 600-12000 funti!!! zato je sada tesko i sa studentskom dozvolom. Kada Hr udje u Evropsku uniju, bice dobro barem to, da iako mozda ne mognemo odmah raditi, placat cemo uni ili koledz jednako kao i englezi....do 3500 funti...i moci steci dobre diplome konkurentne na njihovom trzistu za kasnije kad se bude emoglo radit, to je moj savjet mladjim ljudima. NO, i tu je kvaka...izgleda da je ovo godina u kojoj i to poskupljuje zbog ekon. situacije u engleskoj i stednji....pa ce dati na volju sveucilistima da dizu cijene koje su do sada bile zasticene. Ima jos jedna opcija....koju EU tamo mogu: dobiti dozvolu koja se zove: samozaposlen ili self employed, na koju su npr drzavljani Rum i Bug imali pravo, a mi pak nismo imali takve ugovore s Engleskom...no ulaskom u EU budemo...pretpostavljam....ta dozvola daje za pravo da radis tamo i placas sam poreze....itd...ne znam puno o tome, jer kad sam se raspitivala receno mi je da Hrvati nemaju takve uredjene odnose s Engleskim Home office...Eto...Nadam se samo da Englezi nece stavljati ogranicenja za tako malu zemlju, posebno kad im se zemlja malo rastereti od poljaka i ostalih istocnjackih EU, koji od 2011, ove godine dakle, mogu raditi u Njemackoj, Austriji....a zna se da oni to preferiraju, puno ih govori njemacki...francuski....te zemlje su im do sada bile zabranjene...a da ne kazem da mogu raditi i u svici...tim bolje...mozda onda kad udjemo u uniju polovinom 2013 kako sada stvari stoje 10.7.2011... nitko osim austrije i italije,Grcke iz jasnih razloga(blizina, tradicija zaposljavanja, kriza, vec puno Hrvata radi), nece uvoditi restrikcije na rad Hrvata u drugim zemljama. Eto, mi kojima se govorilo jos 2007 da ce hr uci u UNiju 2008. 2009 za nas je malo kasno, ali za nove generacije, za nekog tko ima cak i 25 nije puno za cekati!
  Jer ovdje ce trebat jos nekih 15 ak godina da se stvari poboljsaku, toliko smo naime u zaostatku u svemu. Najbolje se zaposlit van i vidit malo svita, zaradit neke novce, a ne biti samo tu kod roditelja, na poslovima na kojima ima malo perspektive, jer danas trazimo vise od samo trbuhom za kruhom! i placanja rezija...danas su mladi ljudi ambiciozniji i imaju pravo na to!
  Reply to this comment
 • By Anonymous 16683 Days Ago
  0 points    
  bok!!zanima me jeli se poceo prodavati taj program(work experinece) po povoljnijoj cijeni?? i koliko bi bila ta cijena?i dokad se treba prijavit za program ako zelim raditi preko ljeta,znaci negdje oko 2ipo mjeseca??

Description,do you sell this Work and Price
profaca
News: 4
Comments: 6
London i kako se snaći u Londonu?
Categories
Tags
2 kako (2)
2 dobiti (2)
2 posao (2)
2 naći (2)
2 london (2)
1 tražim (1)
1 kupujem (1)
1 vezu (1)
1 državnoj (1)
1 službi (1)
1 experience (1)
1 engleskoj (1)
1 putovanje (1)
1 smještaj (1)
1 work (1)
1 hrvati (1)
1 londonu (1)

Design by FlashDaWeb | Hosted by HostAndWin