Members
Photo Contest
Your Articles
Film&Video
Music
Ascle Journal
News
Kako postati novinar?
07-23-09 15:20

Kako prevaliti taj korak i zakoračiti u svijet novinarstva, kao slobodne profesije? Novinarstvo je jedna od rijetkih profesija koja može biti u isto vrijeme kulturna, sportska i politična. Pročitajte kako!

Novinarstvo je društvena znanost. U Hrvatskoj postoji Fakultet političkih znanosti na kojem se studira novinarstvo.

Novinar se može postati i bez studija, ali ako imamo interes za aktuelna zbivanja, te pisanje.

Nekad članke možemo objavljivati u formi eseja ( subjektivno novinarstvo) i u formi pripovjedačkog članka, o aktuelnim zbivanjima.

Croutube Today Journal trenutno daje mogućnost novim mladim novinarskim snagama zainteresiranima da daju svoj obol u hrvatskom novinarstvu, da pošalju svoje članke , eseje, kritike predstava, kazališta, osvrte koncerata na adresu: publikacije@croutube.com.

Poželjno je slati članke iz :

kulture

Znanosti

Umjetnosti

Aktuelno

Zabava

Poslovni članci

Ljubav & ženidba.

Sve grane koje njegujemo u časopisu Today Journal, dolaze u obzir. Naše uredništvo će pregledati članke i ako smo zadovoljni njihovom kvalitetom, biti će objavljeni u najkraćem mogućem roku. Članak treba biti u Word formatu, do 2400 znakova ( 2 stranice u wordu), ali dolazi u obzir iznimno i dužina do 4800 znakova, ako bi se izgubila nit skraćivanjem članka. Uz svaki članak pošaljite do dvije slike, koje želite da budu u tom članku. Ako su slike kopirane s interneta, navedite njihovu adresu ( desni klik / Properties / address). Slike postavite na mjesto, gdje želite da stoje i na kraju članka se potpišite. Ako ne želite otkrivati svoj identitet, napisati ćemo samo vaše inicijale. ( To morate navesti). Ne prihvaćamo članke kopirane s interneta! Jedino, ako su prijevod sa stranih portala. ( Tada morate navesti izvor!)

Prihvaćamo isključivo originalne autorske radove. Pisanje za Today Journal je trenutno isključivo volontersko. Članke ne plaćamo. Članke možete objavljivati i u dijelu Objave, ako prelaze dozvoljenu dužinu.


Design by FlashDaWeb | Hosted by HostAndWin